Verjaardagscadeau

Mijn moeder vraagt wat ik voor mijn verjaardag wilt hebben. Het is half augustus en aan het einde van de maand ben ik jarig, precies op de laatste dag, de 31e. Over een cadeautje heb ik nog niet echt na gedacht. Ik vind het wel heel leuk om cadeautjes te krijgen, maar ben er van te voren nooit zo mee bezig. Ik ben bij mijn moeder op de koffie en ik had kunnen weten dat ze er naar zou vragen. Er ligt een modeblaadje op tafel met de nieuwste herfst en wintercollectie. Ik blader er door heen en misschien doe ik nog wel inspiratie op. Ik kan nog wel wat nieuwe herfst- en winterkleren gebruiken.

Hoewel de zomer nog in volle gang is, er is zelfs sprake van een hittegolf, komt de herfst er toch echt aan. Nog een paar weekjes en dan wordt het snel kouder en eerder donker. Het wordt binnenkort tijd de warmere kleding uit de kast te halen. In het modeblaadje zie ik een paar foto’s van mooie poncho’s staan. Ik zie een bruine met zwarte strepen en een grijze met een wit motief. Een poncho is een rechthoekige doek met in het midden een opening voor je hoofd. Zo valt de poncho lekker om je lichaam en geeft extra warmte. Ik vind het een leuk kledingstuk voor de overgang naar de koudere seizoenen. Je hoeft nog niet echt een dikke winterjas aan en doet zo nog een beetje aan de zomer denken. Je slaat hem lekker over je schouders heen, en mocht het zonnetje nog doorbreken dan kan je hem gemakkelijk uitdoen. Je kunt hem gemakkelijk meenemen, want hij is niet zo dik als een winterjas.

drie schitterende poncho outfits

In het blaadje staan verschillende poncho’s. Sommige zijn gemaakt van lekker dikke wol, anderen zijn gemaakt van wat lichter materiaal. De poncho’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Zo kan je kiezen voor een rustige tint of juist een kleurrijke aanvulling op je outfit. Poncho’s zijn niet zo heel duur dus je kunt er ook een paar nemen zodat je kunt afwisselen. Mijn moeder haalt me met mijn gedachten uit het modeblaadje; ‘En weet je een leuk cadeautje?’ vraagt mij moeder nog een keer. Ik neem een slokje van mijn koffie en zeg: ‘nou mam, een poncho lijkt me wel wat’. Ik laat haar de poncho’s uit het blaadje zien en we bedenken welke leuk bij mij zou staan.